Lasselsberger - Knauf

Lasselsberger - Knauf Gokart Bajnokság 2019. - Száguldás, aszfalt, szerelem

Új utakra tévedtünk, és remekül szórakoztunk. Beszámoló a Lasselsberger-Knauf nemrégiben lezárult első Gokart - bajnokságáról.


10 élményekkel teli nap, 10 különböző pálya, 10 remek alkalom a kapcsolatépítésre. Röviden így lehet jellemezni azt a zártkörű, elsősorban céges partnereinknek szóló versenysorozatot, amit május elején indítottunk útjára. A Lasselsberger-Knauf első Gokart-bajnoksága gyakorlatilag az ország teljes területét lefedte, és Győrzámolytól Kecskemétig valamint Zamárditól Nyíregyházáig szinte valamennyi jelentős, erre a célra épült pályát érintette.

Közel 210 partnerünk jelentkezett a különböző versenyekre, hogy benzingőzben és az égett gumiszag teremtette atmoszférában próbálja ki magát az aszfaltcsíkokon. A résztvevők jóformán mindent megtapasztalhattak, amit az izgalmas gokart-versenyek nyújthatnak: kiélezett küzdelmet, remek előzéseket, szoros befutót, sőt, még estrém esőfutamot is. Az időjárás ennek ellenére kegyes volt a rendezvénysorozathoz, és bár voltak szükségszerű változások a menetrendben, a szervezés összességében gördülékeny és hibamentes volt.

Az egyes versenyek lebonyolítása a klasszikus mintát követte: szabadedzés, időmérő edzés és futam. A bajnokság összesen 9 előfutamból és egy döntőből állt, ez utóbbira az előfutamok első három helyezettje kvalifikálhatta magát. A rendezők a legjobban teljesítő női versenyzők számára a végén külön viadalt rendeztek.

A döntő futamra június 14-én, a mogyoródi Hungaroring Kart Centerben került sor. A 27 versenyző részvételével lebonyolított férfi futamot Bischof Gergő nyerte, őt a dobogón Hegyháti Gábor és testvére, Bischof Bálint követték. A 6 versenyzővel elstartolt női futamot Tóth Krisztina nyerte Nagyné Vörös Erika és Berdán Orsolya előtt.

Gratulálunk nagyszerű teljesítményükhöz, egyben valamennyi vállalkozó kedvű indulónak köszönjük a részvételt és a lelkesedést! Reméljük, jól érezték magukat és feledhetetlen élményekkel lettek gazdagabbak!

Pillanatképek: