Cemix

Fázisváltó vakolat az energiahatékonyságért

A Magyar Energiahatékonysági Intézet egy közös gondolkodásra invitálja a tervező és gépész szakembereket valamint az energiahatékonysági szektor képviselőit, mely szakmai rendezvényen a Lasselsberge-Knauf Építőipari Kft. is részt vesz támogatóként  "Fázisváltó vakolat az energiahatékonyságért" című előadásával.


Épületeneretikai forradalom előtt állunk! cimű szakmai rendezvény középpontjában a következő kérdések megválaszolhatósága áll:

Tudta, hogy egy német háztartás ma annyi energiát használ fel egy hét alatt, mint amit a hetvenes években egy nap alatt? Vajon nálunk ez mikor várható?

Magyarország legnagyobb energia-megtakarítási potenciálja az épületekben van. A háztartásokhoz kötődik az összes felhasznált energia harmada, melynek negyven százaléka, kb. 150 Petajoule – nagyjából Pécs városának 20 évi energiafogyasztása - megspórolható lenne, ha a magyar otthonokon a szükséges energiahatékonysági korszerűsítéseket elvégeznék.

  • De vajon megéri energiahatékonysági beruházásra költeni?
  • Mennyi időn belül térül meg új épületek esetén a szigorúbb energetikai szint?
  • Vajon csak a megtérülés számít?
  • Hol a költségoptimum?

A megemelt energetikai elvárások nálunk két lépésben kerülnek bevezetésre, 2018-tól és 2021-től. A szigorúbb hőátbocsátási értékeknek való megfelelés a magyar átlaghoz képest drasztikus változást jelent, mintegy 20 százalékkal drágítja majd az építést.

A rendezvény előadói a műszaki tudományokban, energetikában jártas hazai elméleti és gyakorlati szakértők lesznek.