Lasselsberger - Knauf

Inspiration – Új színrendszer!

Az Inspiration színrendszer dinamikus és pasztell színeket tartalmazó összeállítás, melynek segítségével kellemes színharmónia vagy a modern építészeti megoldásokat hangsúlyozó izgalmas kontraszt alakítható ki.


FELÚJÍTÁSHOZ és ÚJ ÉPÍTÉSHEZ

HOMLOKZATRA és HŐSZIGETELŐ RENDSZEREKHEZ

Az Inspiration színrendszer színeit az értékesítési pontokon és Inspiration Online épület színező program segítségével ismerheti meg itt weblapunkon.

Inspiration Banner

 

 

 

Termékkínálatunk az egyik legszélesebb a Magyarországi gyártók közül. Az Inspiration színrendszer a Lasselsberger-Knauf teljes homlokzati színezővakolat és színező festék kínálatának színválasztékát magában foglalja, melyek alkalmazhatók alap- és simítóvakolatok, valamint hőszigetelő rendszerek díszítő bevonataként is.

A homlokzati színezővakolat kiválasztása komplexebb mint csak a szín kiválasztása. Nehéz eligazodni a széles termékkínálattal rendelkező gyártók kínálatában. Összehasonlítani a különböző gyártok kínálatát pedig még nehezebb. 

Hamarosan részletes színező vakolat kiválasztási útmutatót talál ITT weblapunkon. 

Előzetesen néhány szempontot felsorolunk, melyek felmerülnek a homlokzati színezés alkalmával:

 • A végső megjelenést a termék összetétele, a gyártási technológia és a kialakított struktúra is befolyásolja. Érdemes mintafelületet készíttetni, vagy alaposan tájékozódni.
  Példák: 
  • Termék összetétel: A szemcseméret más megjelenést kölcsönöz a felületnek. Az árnyékok miatt a színárnyalat is eltérő lesz. A termékösszetétel a fényvisszaverést is befolyásolja, amely szintén más színárnyalatot mutat szabad szemmel.  
  • Kivitelezési technológia: Betartják-e a szükséges műszaki előírásokat? Nagy melegben, napos időben vagy esős időben nem szabad kivitelezést végezni. A száradási körülmények miatt más lesz a szín is.
  • Struktúra: Szakemberek különböző struktúrákat tudnak kialakítani. (Nem minden termék alkalmas különböző struktúrák kialakítására.)
 • Minden homlokzat változik a környezeti hatások következtében az idő során. Viszont nem mindegy, hogy milyen mértékben. Leginkább a termék összetétele és a kivitelezési technológia befolyásolja.
  • A termékek a környezeti hatásokkal szemben különböző ellenálló képességgel rendelkeznek, amely alapvetően az alapanyagok összetételéből következik.
  • Kivitelezés: Kivitelezésnél előírtak, mint pl. alapozó használata vagy száradási idők betartása, hosszabb minőségi homlokzatot eredményez.
 • Kiegészítők használata: A kiegészítők az esztétikai szempontok mellett a tartós homlokzat kialakítását is támogatják.
  • Pl. vízelvezetési megoldások (szemöldök perem, vagy ablak csatlakozási profil) beugró részeket védik vagy megakadályozzák a víz bejutását a csatlakozó réseken keresztül.
  • A víz káros hatásai közé tartozik az esztétikailag is látható lerakódott szennyeződés. A jó vízelvezetés nagymértékben csökkenti az ilyan tipusú lerakodásokat is.
 • Milyen struktúrák alakíthatók ki?
 • Mért jobb vagy kedvezőbb az egyik termék a másiknál?
 • Stb.

 

A termékeinkről bővebb információt a termékeinkszinezővakolat menüpont alatt talál.

Értékesítési pontokon az Inspiration Színkártya mellett számos új bemutatóanyag áll rendelkezésére, hogy megkönnyítsük az Ön számára a választást.